zonne energieIn ons land is het gebruikelijk dat u een CV ketel in uw woning heeft. Deze ketel zorgt er natuurlijk voor dat u van warm water en een warm huis gebruik kunt maken. Zo heeft u bijvoorbeeld warm water nodig om gebruik te kunnen maken van de douche, maar misschien ook om uw vuile vaat te doen. Om het water op te warmen wordt gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen. Aardgas om precies te zijn.

Kostprijs van Gas

Dit is een kostbaar goedje in België. Wij behoren namelijk tot 1 van de duurste landen in Europa op het gebied van gasprijzen. Naast slecht voor uw portemonnee, is het ook slecht voor het milieu. Aardgas is beperkt beschikbaar net zoals olie. Een alternatieve manier van het opwarmen van uw water is dan ook een beter idee.

Er zijn gelukkig oplossingen voorhanden. Zo kunt u kiezen om een zonneboiler te laten plaatsen. De naam zegt het eigenlijk al. Deze boiler maakt gebruik van een gratis energiebron namelijk de zon! Bovenop uw woning worden zonnecollectoren geplaatst. Deze vangen de zonnestralen op, en verwarmen zo het water. Het is een handige manier van energie opwekken, want de zon schijnt toch al! Het kan zijn dat er nog een beetje gas nodig is om de rest van het water op te warmen, maar u verbruikt altijd stukken minder gas! Daarnaast zijn de zonneboiler prijzen de laatste jaren flink gedaald. Dit maakt het alleen nog maar interessanter.

Bespaar geld en energie

geld besparen zonneboilerAls u kiest voor een zonneboiler, dan maakt u een verstandige keuze. U zult energie en geld gaan besparen, en u helpt tegelijkertijd mee aan een beter milieu. Dat wil zeggen minder opwarming van de aarde, en efficiënter omgaan met fossiele brandstoffen. In België zijn diverse leveranciers op het gebied van zonneboilers. Ook is er een premie beschikbaar zodat u minder hoeft te betalen.

Vaak zal er eerst een offerte uit worden gebracht, en nadat u hier akkoord voor gegeven heeft is het tijd om de installatie te doen. Sommige mensen kiezen ervoor om dit zelf te doen, maar vaak wordt gekozen voor een montage van het bedrijf. Zo weet u zeker dat alles goed geïnstalleerd wordt, en dat u optimaal gebruik maakt van de zon!